» Problemy z podłączaniem się do serwerów i wyszukiwaniem plików |
![]() ![]() |
» Problemy z podłączaniem się do serwerów i wyszukiwaniem plików |
czw, 29 lis 2007 - 20:10
|
|
|
Grupa: Stały bywalec Postów: 767 Podziękowań: 1 * Dołączył: pon, 07 mar 05 Użytkownik nr: 1,780 |
W związku z nalotami policji i pseudo organizacji obrony praw autorskich serwery Donkey Servers , Big Bang są wyłączone .
W tym momencie, najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie używanie wyłącznie sieci KAD. Największe serwery zostały wyłączone, nie wiadomo czy wrócą, w sieci jest pełno tych falszywych, prowadzonych przez organizacje antypirackie, aby monitorować użytkowników. Odłącz sie od serwerów Donkey Servers (IP 62.241.53.*). Obecnie są to FAKE SERWERY !!! Ponieważ listy serwerów zmieniają się jak w kalejdoskopie, osobiście NIE POLECAM podłączać się do serwerów. Serwer, który dzisiaj jest OK , jutro może okazać się FAŁSZYWYM Serwerem. Do czasu ustabilizowania się całej sytuacji korzystaj TYLKO z sieci KAD. Do serwerów podłączasz sie na własne ryzyko i odpowiedzialność. NA SERWERACH ed2k NIE MA PLIKÓW !!! Najwazniejsza rzecz: AKTUALIZUJ FILTR IP !!! Filtr IP odrzuca adresy FAKE serwerow, szpiegujące adresy różnych organizacji pseudo obrony praw autorskich. Jak to zrobić? Opis znajdziesz tu: Co to jest i jak działa Filtr IP Jeśli będą problemy z pobraniem filtra IP (serwery bluetack mogą być przeciążone) odczekaj chwile i próbuj ponownie. Gdyby nie udało się w ogóle pobrać, wejdź w Ustawienia/Bezpieczeństwo wklej do okienka Aktualizuj z URL: (IPfilter.dat lub PeerGuardian) ten link : Kod: http://bluetack3.snowmanuk.net.nyud.net:80...ipfilter.dat.gz lub http://emulepawcio.sourceforge.net/ipfilter.dat i naciśnij [Ładować] Możesz korzystać jeszcze z programu PeerGuardian. Wpisz na kanale pomocy: !peer Dla panicznie bojacych się szpiegowania i namierzania - polecam artykul o bezpieczeństwie, czytaj: Bezpieczenstwo Jeśli już koniecznie chcesz podłączyć się do jakiegoś serwera, zastosuj sie do poniższych wskazówek: 1.Wykasuj dotychczasowe serwery. W zakladce "Serwer" kliknij prawym przyciskiem na jakiś serwer - wybierz "Usuń wszystkie serwery" 2.Zaktualizuj listę serwerów: Wklej http://www.peerates.net/servers.php do okienka "Aktualizuj plik server.met z URL" w zakładce "Serwery" - po wklejeniu tego linka, kliknij [Aktualizuj]. Zapasowe linki: Kod: http://peerates.net/peerates/certifiedservers.met http://www.emule-polish.info/download/server.met 3. Zrób sobie statyczną listę serwerów.Aby podłączać się automatycznie do wybranych serwerów ( i tylko do tych) wejdz do zakładki "Serwery" i dodaj wybrane serwery do listy statycznej (klikasz prawym przyciskiem na serwer - dodaj do statycznej listy) , następnie w Ustawienia - Serwery zaznacz: "Usuń serwer po nieudanych próbach" - w okienku wpisz 10 "Aktualizuj listę serwerów podczas uruchamiania" - nacisnij [Lista] i wklej: Kod: http://peerates.net/peerates/trueservers.met http://www.emule-polish.info/download/server.met nacisnij [Zapisz] Dalej jesteś w "Ustawienia-Serwer", zaznacz jeszcze : "Podłączaj automatycznie tylko do serwerow z listy statycznej" , Nizej jest "---inne opcje---" - zaznacz tam wszytko, czyli: użyj inteligentnego sprawdzania LowID, bezpieczne podłączanie, podłączaj do serwerów tylko ze statycznej listy, użyj priorytetów... Ustawienia -> Parametry Łącza zaznacz:- "podłącz ponownie po rozłączeniu" Naciskasz [ Zastosuj ] i [OK] To tyle ustawień . Pamietaj, aby podłączać się do serwerów bezpiecznych, stabilnych.Oto serwery ,do których można podłączać się : 193.138.221.214:4242 !! Saugstube !! 193.138.221.213:4242 # eMule Serverlist Nr.1 # 80.252.110.146:4661 www.UseNeXT.to (10.10.2007 wylaczony) 89.163.161.226:4661 www.UseNeXT.info (10.10.2007 wylaczony) 193.138.221.250:4661 !! Saugstube #2!! 85.17.52.92:5000 Razorback 3.0 193.138.205.25:5000 Razorback 3.1 85.17.52.124:5000 Razorback 3.2 193.138.221.213:4242 #eMule Serverlist Nr.1 # 62.121.97.56:4567 Tower (polski serwer) Nie podłączaj sie na chama do tych serwerów!!! Nie klikaj nonstop na nie!!! Jedna próba podłączenia nie udała się? Nie panikuj, odczekaj chwilkę , próbuj ponownie, do każdego serwera z tej nowej listy. W przeciwnym razie trafisz na czarną listę tzw. blacklist i w ogóle już nie podłączysz sie do serwera. CZYTAJ : Czarna Lista - Blacklist Jeśli padną serwery lub nie możesz podłączyć się do żadnego z nich - spokojnie, jest jeszcze druga sieć w zapasie - KADemlia. Sieć KAD jest równa sieci ed2k (czyli sieci z serwerami) podłączenie do niej daje taki sam efekt. Tak samo można pobierać pliki, czasami nawet lepiej i szybciej. JEST PRAKTYCZNIE BEZAWARYJNA !!! Szukanie metoda [Globalny Server] nie przynosi efektów? Wyskakuje, że nie jesteś podłaczony do serwera ? Zmień metode szukania na KAD. Zmienisz to w zakladce "Szukaj"- Metoda szukania - KAD Sieć/Network Chcąc skorzystać z tej metody ,trzeba podłączyć się do sieci KADemlia. Żeby KAD ruszyła potrzeba: a) Ustawienia/Parametry Łącza, okienko "Sieć/Network" - zaznaczyć KAD b) odblokować port dla sieci KAD (wpisz na kanale pomocy : !firewall , jesli masz router,to dodatkowo: !router ,jesli livebox to dodatkowo: !livebox ) c) zacząć pobierać jakiś plik. Czyli, żeby jakiś plik byl w zakładce "Transfer". Możesz skorzystać z gotowego linka ed2k. Wejdz w "Narzędzia" - "wklej link ed2k ze schowka" albo prawym przyciskiem myszki na zakładkę "Transfer" wybierz - "Wklej linka ed2k ze schowka" Link mozesz sobie znaleźć wpisując w google: "nazwa_szukanego_pliku +ed2k" lub skorzystać ze strony: Internetowa wyszukiwarka plików Postaraj się, aby byl to jakiś popularny plik, który ma dużo zródeł. Czasami potrzeba więcej niż jeden plik w zakładce "Transfer" d) podlaczyc KAD - zakladka "KAD" - po prawej stronie [Podłącz] lub [Bootstrap] e) jeśli nie działa, podmienić plik nodes.dat w katalogu \config\ (domyslnie C:\Program Files\eMule\config\- na wyłączonym eMule ; wpisz na kanale pomocy: !nodes lub/i !bootstrap A tu możesz pobrac ten plik bezposrednio : Link 1 - kliknij żeby pobrać nodes.dat Link 2 - kliknij żeby pobrać nodes.dat Nie wiesz co to jest KAD - czytaj: Co to jest i jak działa KAD Masz problemy z podłączeniem się do sieci KAD? Czytaj: Problemy z siecią KAD Można również skorzystać z metody szukania plików "File Donkey Web". Kliknij żeby poczytać o File Donkey Web Zrodlo - http://www.emule-polish.info/forum/showthread.php?t=353 Ten post został edytowany przez max12130: czw, 29 lis 2007 - 20:22 |
|
|
|
sob, 29 gru 2007 - 21:02
|
|
|
Śpiący Postów: 2 Podziękowań: 0 * Dołączył: sob, 29 gru 07 Użytkownik nr: 39,406 |
No hej zrobiłam wszystko tak jak napisałeś i nic
NIC sie nie ściąga ani przez server ani przez kad masakra z tym eMulem ostatnio. czy wszyscy maja ostatnio tai problem??? Pozdrawiam -------------------- Ja tez mam ladna sygnaturke!
|
|
|
|
sob, 29 gru 2007 - 21:12
|
|
|
Grupa: Stały bywalec Postów: 767 Podziękowań: 1 * Dołączył: pon, 07 mar 05 Użytkownik nr: 1,780 |
CYTAT(DesignedForLife @ Dec 29 2007, 06:02 PM) [snapback]187899[/snapback] No hej zrobiłam wszystko tak jak napisałeś i nic NIC sie nie ściąga ani przez server ani przez kad masakra z tym eMulem ostatnio. czy wszyscy maja ostatnio tai problem??? Pozdrawiam nie uzywam od paru tygodni emule wiec nie wiem co jest grane ale czy masz jakis antywirus z faierwalem lub systemowy i jeszcze jedno jak sie laczysz przez modem czy ruter ? daj wiecej info Ten post został edytowany przez max12130: sob, 29 gru 2007 - 21:13 |
|
|
|
pon, 31 gru 2007 - 11:47
|
|
|
Śpiący Postów: 1 Podziękowań: 0 * Dołączył: pon, 31 gru 08 Użytkownik nr: 39,434 |
CYTAT(max12130 @ Dec 29 2007, 08:12 PM) [snapback]187900[/snapback] nie uzywam od paru tygodni emule wiec nie wiem co jest grane ale czy masz jakis antywirus z faierwalem lub systemowy i jeszcze jedno jak sie laczysz przez modem czy ruter ? Mam ten sam problem.Jeszcze wczoraj wszystko dzialalo ale wieczorem wszystko siadlo.Nic nie idzie.Lacze sie przez modemdaj wiecej info -------------------- Ja tez mam ladna sygnaturke!
|
|
|
|
wto, 01 sty 2008 - 12:56
|
|
|
Grupa: Rezydent Postów: 28 Podziękowań: 7 * Dołączył: śro, 06 lip 05 Skąd: The Lost City Użytkownik nr: 8,957 |
Widocznie magia sylwestra
High czy low id (bo pewnie jak zwykle w tym leży problem)? -------------------- |
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 12:23
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 22 Podziękowań: 0 * Dołączył: wto, 06 maj 08 Skąd: bytom Użytkownik nr: 43,652 |
Witam. mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź: dwa tygodnie temu podczas aktualizacji listy serwerów padł mi RAZORBACK 3,0- od tej pory wyświetla mi na szaro i mogę o nim zapomnieć. kilka dni później "poszło" 3,2 i 3,3 a tydzień temu 3,1. natomiast dziś straciłam !!SAUGSTUBE!!... dlaczego znikają mi te serwery (stale aktualizuję IP FILTER, i mam PeerGuardiana2), czy tak dzieje się innym użytkownikom czy to ja namieszałam??? z góry ślicznie za odpowiedz dziękuję.
-------------------- żYCIE DEBILA TO NIE BUłKA Z MASłEM
|
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 14:10
|
|
|
Grupa: Legenda Postów: 8,996 Podziękowań: 41 * Dołączył: wto, 23 sie 05 Skąd: Malediwy Użytkownik nr: 12,376 |
..emule sobie usuwa serwerki gdy nie może się do nich podłączyć któryś raz z koleli, głównym powodem może być twoje ID
-------------------- *********************************** ![]() *********************************** *Konfiguracja.eMule.Dla.Wielu.Łącz*Regulamin*GOTOWIEC!!* |
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 14:14
|
|
|
Grupa: Użytkownik Postów: 22 Podziękowań: 0 * Dołączył: wto, 06 maj 08 Skąd: bytom Użytkownik nr: 43,652 |
oj wyjdę na "jelenia"..
a o co może chodzić z tym moim ID? -------------------- żYCIE DEBILA TO NIE BUłKA Z MASłEM
|
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 14:21
|
|
|
Teraz to zbłaźnię się na całego
widać mojego avatara czy nie??? bo mój komp ma własną wizję "prawidłowego działania" ;-) -------------------- żYCIE DEBILA TO NIE BUłKA Z MASłEM
|
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 15:36
|
|
|
Grupa: Legenda Postów: 8,996 Podziękowań: 41 * Dołączył: wto, 23 sie 05 Skąd: Malediwy Użytkownik nr: 12,376 |
..tu jest o id wszystko napisane ==> GOTOWIEC pkt 11
..a co do avatara to może niepoprawnie wpisałaś link ? , link do mojego avka wygląda tak: KOD By zobaczyć treść musisz się zalogować. Nie masz konta? Zarejestruj się już teraz!-------------------- *********************************** ![]() *********************************** *Konfiguracja.eMule.Dla.Wielu.Łącz*Regulamin*GOTOWIEC!!* |
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 16:42
|
|
|
dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź i tolerancyjne podejście ;-)
pilnuję aby zawsze mieć HIGH ID, więc moje znikające serwery raczej z tym związku nie mają- mam lekkiego stracha, ponieważ jak tak dalej pójdzie to do końca miesiąca żadnego serwera mieć nie będę ;-( i żadna aktualizacja mi tu nie pomoże. A avara przed chwilką ściągnęłam z tej strony, z której Ty masz i jeśli nadal Wam nie wyświetla mojej fafnistej dragonki to trza będzie skorzystać z Waszych avarów (chlip). a wracając do serwerów to Masz jeszcze jakieś pomysły???? -------------------- żYCIE DEBILA TO NIE BUłKA Z MASłEM
|
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 17:20
|
|
|
..ja dodaje serwery z TEJ stronki, klikasz na serwer i si automatycznie dodaje do listy w emule (pod warunkiem że masz zaznaczoną opcję "szukaj linków ed2k w schowku" )
-------------------- *********************************** ![]() *********************************** *Konfiguracja.eMule.Dla.Wielu.Łącz*Regulamin*GOTOWIEC!!* |
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 18:56
|
|
|
przepraszam, że tak Ci głowę zawracam. ze stronki, którą mi podałeś ściągnęłam na próbę Razorbaka 3,3 (tego, który wcześniej mi znikał) i to sytuacja się powtórzyła- po chwili po prostu się wyłączył i przynajmniej dla mnie jest nieaktywny. a aktualizuję listę z
1) http://www.server-list.info/Quality/server.met 2) http://www.emule-polish.info/download/server.met 3) http://www.peerates.net/servers.php i jak aktualizuje mi z serwerami "znikającymi" to standardowo już po chwili mi się wyłączają. A u Ciebie Razorbaki normalnie działają? -------------------- żYCIE DEBILA TO NIE BUłKA Z MASłEM
|
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 19:03
|
|
|
a może tak w praktyce wygląda wylądowanie na czarnej liście danego serwera???
-------------------- żYCIE DEBILA TO NIE BUłKA Z MASłEM
|
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 20:06
|
|
|
..mi też razorbaki nie śmigają, możliwe że administrator serwera go wyłączył, albo miał jakiś najazd policji
..a co do serwerów to ja korzystam z eDonkeyServer 1 lub 2, oraz z !! Saugstube !!, mają najwięcej użytkowników i plików.. -------------------- *********************************** ![]() *********************************** *Konfiguracja.eMule.Dla.Wielu.Łącz*Regulamin*GOTOWIEC!!* |
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 21:06
|
|
|
dziękuję ślicznie. przepraszam, że- jak się okazało- niepotrzebnie Ci głowę zatruwałam, ale ponoć, kto pyta- nie błądzi
p.s. ta "skacząca pani" w Twojej sygnaturce nadzwyczaj wzrok przyciąga, mimo tego że jestem kobietą to patrzę i patrzę i patrzę -------------------- żYCIE DEBILA TO NIE BUłKA Z MASłEM
|
|
|
|
śro, 02 lip 2008 - 21:44
|
|
|
...eeee, nie zawracasz, było bardzo miło i przyjemnie
|
|
|
![]() ![]() |
» Podobne tematy
| Tytuł tematu | Odpowiedzi | Autor | Wyświetleń | Ostatnia akcja | |
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Jak otworzyć grę? Gra nie chce mi się uruchomić!-instrukcja | 108 | Arhenius | 23,076 | sobota, 04 wrzesień 2010 - 08:50 Ostatni post przez: Under500 |
![]() |
Lista Serwerów eD2k eD2k Server List |
1 | SE7EN | 89 | środa, 01 wrzesień 2010 - 03:16 Ostatni post przez: SE7EN |
![]() |
Tak to się teraz robi / The Switch (2010)LQ Komedia rom. |
0 | con-desiros | 64 | wtorek, 24 sierpień 2010 - 01:15 Ostatni post przez: con-desiros |
![]() |
nie moge otworzyc plikow... | 2 | dziewczynai | 46 | wtorek, 10 sierpień 2010 - 18:24 Ostatni post przez: Mymlok |
![]() |
Pod Obserwacją / Hardwired (2009) Akcja, Sci-Fi |
1 | Keny | 1,290 | czwartek, 17 czerwiec 2010 - 06:50 Ostatni post przez: mistrz arkadio |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 07 wrzesień 2010 - 12:52 |
|
||