eMule Polska: Zniknely mi serewry!! - eMule Polska

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zniknely mi serewry!! Zniknely mi serewry!!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Outlawz 

• Przebudzony
  • Grupa: Użytkownik
  • Postów 44

Napisano 26 luty 2006 - 22:03

Mam problem zniknely mi serwery i niemoge sie nigdzie podlaczyc (nie mialem neta nawet niewiem czemu wracam z imprezy (przed chwilką) i niema ani jednego serwera a wczoraj byly. wszedlem sciagnolem plik z tej stronki z serwerami wkleiłem do emule/config i nadal nie mam co robic?
Moze jakos jest jakis link co sie klika i jakis serwer wpada do emule jak jest wlaczony ale nie podłączony ?
prosze o pomoc bo moze kiepsko szukam na kacu i nie widze tu na formu jakiejs pomocy w tym.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   DID 

• Rozgadany
  • Grupa: Stały bywalec
  • Postów 248

Napisano 26 luty 2006 - 22:57

Aktualizacja serwerów:
http://www.server-met.de/

Ja tez mam ladna sygnaturke!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Outlawz 

• Przebudzony
  • Postów 44

Napisano 26 luty 2006 - 23:47

wpisuje w emule i nic sie nie dzieje ?
moze nie tak cos robie ale watpie
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   DID 

• Rozgadany
  • Postów 248

Napisano 26 luty 2006 - 23:58

kliknij na link i ściągnij:
http://ed2k.2x4u.de/index.html
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kackupa 

• Rozmowny
  • Postów 140

Napisano 27 luty 2006 - 18:16

I sprawdź firewalla jeśli masz. crazy.gif
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   stachman 

• Rozmowny
  • Postów 81

Napisano 05 marzec 2006 - 09:33

A czy avast ma jakiegoś forewall'a? Przeczesałem go od góry do dołu i nic nie znalazłem. Żadnego innego firewall'a nie mam, a serwery muszę aktualizować średnio co dwa dni... Może to jednak sprawa czegoś innego.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   R3lo4d3D 

• Pozytywny Spamer
  • Grupa: Rezydent
  • Postów 1750
  • Zainteresowania:Cristiano Ronaldo <3

Napisano 05 marzec 2006 - 10:12

Avast Ma Osłony, ale nie wiem czy to jest firewall albo czy jest to tak skuteczne jak firewall. Ja uzywam samego avasta i wszystko ładnie smiga :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   cierpliwy 

• El Comendante
  • Postów 31
  • Zainteresowania:Zbyt szerokie, aby wymieniać!

Napisano 05 marzec 2006 - 10:41

QUOTE(stachman @ Mar 5 2006, 08:33 AM)
A czy avast ma jakiegoś forewall'a? Przeczesałem go od góry do dołu i nic nie znalazłem. Żadnego innego firewall'a nie mam, a serwery muszę aktualizować średnio co dwa dni... Może to jednak sprawa czegoś innego.
Wyświetl post

Ikonka mułka w trayu ma opaskę na oczach, czy nie, bo jak nie, to nie przejmuj się firewallem, a jak tak, to rzeczywiście jest coś, co blokuje porty i przez to np. może być problem z listą serwerów. Jeśli nie, to może pomóc zmiana moda. jakiej wersji używasz?
QUOTE(Outlawz @ Feb 26 2006, 21:03 PM)
Mam problem zniknely mi serwery i niemoge sie nigdzie podlaczyc (nie mialem neta  nawet niewiem czemu wracam z imprezy (przed chwilką) i niema ani jednego serwera a wczoraj byly. wszedlem sciagnolem plik z tej stronki z serwerami wkleiłem do emule/config i nadal nie mam co robic?
Moze jakos jest jakis link co sie klika i jakis serwer wpada do emule jak jest wlaczony ale nie podłączony ?
prosze o pomoc bo moze kiepsko szukam na kacu i nie widze tu na formu jakiejs pomocy  w tym.
Wyświetl post

No to jak - dałeś radę zaktualizować listę tych serwerów? Jak jest u Ciebie z ID?
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Outlawz 

• Przebudzony
  • Postów 44

Napisano 05 marzec 2006 - 15:20

Tak tak zaaktualizowałem i serdecznie dziekuje ale teraz to juz mam inny problem :(
Restartuje mi sie komp jak mam wlaczonego emule czy to mozliwe ze przez emule to sie tak robi ?
Bo niewiem co robic skanowalem mks, panda, nortonem, spy-bot, ad-aware itd.
I tylko jakies male smieci znalezli. Komp sie nie grzeje konfiguracja bardzo dobra.
Po prostu niewiem jak to jest bo jak nic nie sciagam niemam wlaczonego emula to sie nie restartuje.Przynajmniej tak zauwazylem nie wiem co robic od kiedy sformatowalem kompa (miech temu) to teraz cos sie wali.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   cierpliwy 

• El Comendante
  • Postów 31

Napisano 05 marzec 2006 - 17:23

Możliwe, ponieważ jest on dość dużym obciążeniem. Nie sądzę, żebyś skopał coś przy formacie, bo widać byłoby to po innych aplikacjach. Może źle poszła instalka samego mułka, a może po prostu przesadziłeś z ilością ściąganych plików na raz, z ustawieniami - chodzi o ilość połączeń - może być zbyt wysoka. Jak chodzi sam net? A może gryzie się z jakimiś innymi programami? Jakie masz łącze? Może to wina złej instalki modemu? Możliwości jest wiele, musisz posprawdzać pewne rzeczy.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Outlawz 

• Przebudzony
  • Postów 44

Napisano 05 marzec 2006 - 19:39

Wiec sam net chodzi elegancko (internet explorer przeskakuje ze strony do strony bardzo dobrze) inne grogramy to raczej nie bo mam zainstalowene podstawowe a nic innego do sciagania niemam . Łącze to Aster (1mb/s a w nocy 2 mb/s)
Ale tak jak napisales illosc sciaganych na raz rzeczy to mozliwe gdyz dziewczyna moja troche ich ostatnio ustawila i jest ze 26 w tym 20 filmow conajmniej (tak jakos przegapilem) wiec wlaznie zatrzymalem ze 20 i zobacze mam nadzieje ze to to, jak sadzisz?
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   stachman 

• Rozmowny
  • Postów 81

Napisano 05 marzec 2006 - 20:00

QUOTE(cierpliwy @ Mar 5 2006, 10:41 AM)
Ikonka mułka w trayu ma opaskę na oczach, czy nie, bo jak nie, to nie przejmuj się firewallem, a jak tak, to rzeczywiście jest coś, co blokuje porty i przez to np. może być problem z listą serwerów. Jeśli nie, to może pomóc zmiana moda. jakiej wersji używasz?

Ikonka opaski nie ma, ale moze to wina routera... Skonfigurowlaem go zgodnie z instrukcjami, które znalazłem na tym forum i w info widnieje piękne "high ID". Ale zanikające serwery, to nie wszystko... Po jakims dniu "sforwardowanyc" portów w routerze, net zaczyna mi siadać... Nie mogę się nawet z google czsem połączyć... Może to tpsa mi jakieś kawały robi...

Aaaa... Używam emule0.47a-Xtreme5.0, bo w akcie desperacji zciągnąłem go kilka dni temu. I przez chwilę rzeczywiście eszystko hulało, aż miło... A teraz znowu dno...
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dareks 

• Śpiący
  • Postów 2

Napisano 06 marzec 2006 - 23:32

Mam ten sam problem,ale mimo to ściąga się
DID napisał:
"kliknij na link i ściągnij:
http://ed2k.2x4u.de/index.html"-co i jak mam ściągnąć z tego linku?Gdzie skopiować do" muła"?
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   DID 

• Rozgadany
  • Postów 248

Napisano 07 marzec 2006 - 18:24

Wejdź na strone skopiuj adres server.met
Wejdź w emule>>serwery
wklej adres w pole aktualizuj plik server.met z URL
klik AKTUALIZUJ.
EDIT:
Możesz też sciągnąć plik server.met
i podmienić w config
POZDR.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   cierpliwy 

• El Comendante
  • Postów 31

Napisano 12 marzec 2006 - 09:57

QUOTE(stachman @ Mar 5 2006, 19:00 PM)
Ikonka opaski nie ma, ale moze to wina routera... Skonfigurowlaem go zgodnie z instrukcjami, które znalazłem na tym forum i w info widnieje piękne "high ID". Ale zanikające serwery, to nie wszystko... Po jakims dniu "sforwardowanyc" portów w routerze, net zaczyna mi siadać... Nie mogę się nawet z google czsem połączyć... Może to tpsa mi jakieś kawały robi...

Aaaa... Używam emule0.47a-Xtreme5.0, bo w akcie desperacji zciągnąłem go kilka dni temu. I przez chwilę rzeczywiście eszystko hulało, aż miło... A teraz znowu dno...
Wyświetl post

Nie sądzę. Problem zapewne w ustawieniach, tzn. rozchulanemu mułkowi dałeś zbyt duże pole do popisu, co sprawia że kuleje ci przeglądanie WWW. Zmniejsz trochę DL.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   PelePele 

• Śpiący
  • Postów 1

Napisano 06 sierpień 2008 - 19:07

Elo

Miałem podobny problem ...
Sciągnołem se wszystkie serwy jakie znalazłem a i tak nie sciąngajom mi sie pliki cry.gif Pomocy !

Jesli wiecie co sie dzieje dajcie mi znac

Pozdro ... smile.gif bye1.gif

0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Mymlok 

• .:PIRAT DROGOWY:.
  • Grupa: Legenda
  • Postów 9075
  • Zainteresowania:Komputery, internet...

Napisano 07 sierpień 2008 - 08:23

CYTAT(PelePele @ Aug 6 2008, 08:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Elo

Miałem podobny problem ...
Sciągnołem se wszystkie serwy jakie znalazłem a i tak nie sciąngajom mi sie pliki cry.gif Pomocy !

Jesli wiecie co sie dzieje dajcie mi znac

Pozdro ... smile.gif bye1.gif

...musisz sobie teraz poprawnie skonfigurować emula, ważne czy masz high ID, czy dużo plikó ściągasz i oczywiście ustawienia po które odsyłam cię do mojej sygnaturki smile.gif

*Konfiguracja.eMule.Dla.Wielu.Łącz*Regulamin*GOTOWIEC!!*
EDIT:"KONFIGURACJI.NIE.MA.BO.FOTOSIK.DAŁ.DUPY.I.OGROM.MOJEJ.PRACY.TEŻ.POSZEDŁ.PSU
.W.DUPE"

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1